De styling van uw tuinkamer

Handige tips voor de styling van uw tuinkamer

Met een tuinkamer kunt u een gebrek aan ruimte gemakkelijk oplossen. Zonder langdurige verbouwingen aan uw eigen woning kunt u toch genieten van extra leefruimte én comfort. Als u de droom van een tuinkamer dan eindelijk in vervulling heeft laten gaan kunt u gaan nadenken over de inrichting, een minstens net zo leuk onderdeel van uw nieuwe project! Er zijn natuurlijk erg veel manieren om een tuinkamer in te richten en dit gaat allemaal op basis van uw persoonlijke smaak. Toch is het soms fijn om even wat extra inspiratie op te doen om er zo zeker van te zijn dat u volledig op de hoogte bent van de nieuwste trends. Hieronder vindt u vier handige tips voor de styling van uw tuinkamer:

Tip één. Pinterest is uw beste vriend

Hier vindt u honderden inspiratieplaatjes gemaakt door particulieren, bedrijven, stylisten en ga zo maar door. Op deze manier zult u misschien dingen tegenkomen waar u anders nooit aan had gedacht! Door te kijken wat anderen doen krijgt u een duidelijker beeld van wat u wel en niet mooi vindt. Misschien kunnen u en uw partner zelfs allebei een moodboard samenstellen en deze achteraf vergelijken. Ontdek samen wat voor jullie het ideale plaatje is en overtuig elkaar gemakkelijker van uw prachtige ideeën.Tip 1Tip 2

Tip twee. Vind uw persoonlijke stijl

Uw persoonlijke stijl zal uiteindelijk bepalend zijn voor het uiterlijk van uw tuinkamer. Gaat u voor een stijl die gelijk is aan uw huis of wilt u het juist helemaal anders doen? De keuze om de stijl door te trekken van uw woning naar uw tuinkamer is vaak voor de hand liggend. Zo zijn beide ruimtes gelijkgestemd en creëert u een gevoel van eenheid. Toch kan een hele andere stijl juist ontzettend verfrissend zijn. Op deze manier wordt uw nieuwe tuinkamer misschien wel dé favoriete plek om even helemaal tot rust te komen in een sfeervolle en relaxte sfeer.

Tip drie. Bepaal de hoofdfunctie van uw tuinkamer

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar deze tip kan u erg helpen om doelgericht te zoeken naar uw nieuwe interieur. Door aan het begin van uw zoektocht naar de perfecte inrichting even stil te staan bij wat de voornamelijke reden was om de tuinkamer aan te schaffen en voor welk doel hij hoofdzakelijk zal gaan fungeren, kunt u een duidelijk beeld krijgen van wat wel en niet handig is om in uw tuinkamer neer te zetten. Wordt de tuinkamer gebruikt voor avondjes op de bank voor een haardvuur of wordt het een nieuwe speelkamer voor de kinderen? Mocht dit laatste het geval zijn kunt u misschien beter geen witte linnen bank neerzetten, of grote breekbare vazen. Door hier even over na te denken wordt de zoektocht gerichter en dus gemakkelijker.Tip 3Tip 4

Tip vier. Maak plaats voor hobby’s

Met uw nieuwe tuinkamer krijgt u een hoop extra ruimte. Dit is dé ideale kans om een plekje te maken voor die lang verloren hobby of die broodnodige creatieve uitlaatklep. Vraagt u zich eens af wat nou echt een mooie toevoeging zijn aan uw thuis. Gaat u eindelijk het schilderen oppakken of wordt uw tuinkamer de perfecte oase van rust om heerlijk te kunnen mediteren? Er zijn tientallen opties en er is er dus ook vast een waar u heel erg blij van zal worden!